Kunstzinnige therapie of begeleiding

Ons hele leven zijn we bezig ons hoofd, hart en handen (of denken, voelen en willen) te verbinden. Is hun samenwerking in evenwicht dan voelen we ons gezond, zijn ze uit evenwicht dan kunt u allerlei klachten krijgen.
Klachten m.b.t. je lichaam zoals moe/uitgeput zijn of hoofdpijn hebben, m.b.t. je gevoel in een dip zitten of je achter glas voelen, en mentaal met piekeren of onrust in je hoofd.
Ook kunnen aspecten als een ‘moeilijk’ kind hebben, moeite met ouder worden, worstelen met zingeving van invloed zijn.

Bij je klacht of (levens) vraag kan wellicht Kunstzinnige– of Beeldende Therapie je helpen.
Maar…wat is kunstzinnige therapie?

schilderij 2

Bij deze therapie wordt met oerbeelden gewerkt zoals warm en koud/ licht en donker. De beelden spreken een symbolische laag in jezelf aan die met behulp van tekenen, schilderen of boetseren je innerlijk in beweging brengen. Door deze beweging komt er een proces van verandering op gang.

Het kunstzinnige verdiept je gevoelsleven en bevordert het evenwicht tussen je denken, voelen en handelen. Je gezondmakende stroom gaat bewegen en je actief en scheppend bezig zijn kan onverwachte mogelijkheden openen en je zelfvertrouwen versterken.

Iedereen kan de stapsgewijze, opdrachten uitvoeren, ongeacht hoe handig je bent. Het gaat om de ervaring, niet om het resultaat! In het doen spreek je de taal van je handen en je hart uit…

painting1

Er wordt individueel (of max.4 pers.) en deels in stilte gewerkt 1 of 2 keer per week.
Het is mogelijk de therapie bij je thuis te geven.
De kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed afhankelijk van je verzekeraar.
Verdere nadere informatie vindt je op de vak website www.kunstzinnigetherapie.nl
beer1

Ik ben een Zelfstandige Zorg Professional en verleen u diensten als:
* Persoonlijke begeleiding bij u thuis. Daar, waar mogelijk, wil ik u ondersteunen door mijn persoonlijke begeleiding bij uw wensen of dromen. Met een warm hart, een luisterend oor kan ik u daarin enthousiasmeren en begeleiden. De begeleiding is afhankelijk van uw wens c.q. keuze en varieert van wandelen tot voorlezen of een privécursus..
* Daarnaast kan ik ondersteuning bieden aan u als mantelzorger in welke vorm dan ook.
Reeds enige jaren geef ik activiteiten in een zorgcentrum vorm met behulp van de seizoenen..